Stichting Kalverpolder en Bernard Ebbelaar zijn winnaars van de eerste Zaanse Natuur en Landschapsprijs

Na afloop van de drukbezochte Zaanse Natuurmarkt op 2 oktober jl. in de Bullekerk is voor de eerste keer de Zaanse Natuur en Landschapsprijs uitgereikt aan de Stichting Kalverpolder en Bernard Ebbelaar. De Stichting Kalverpolder kreeg de prijs in de categorie ‘natuurorganisaties’ en Bernard Ebbelaar in de categorie ‘individuele vrijwilligers’.
De voorzitter van de 5-koppige jury voor de Prijs, Paul Laport, complimenteerde de overige genomineerden voor hun bijzondere inzet voor de Zaanse natuur en het landschap. Dit waren in de categorie organisaties; Stichting de Poelboerderij en Vereniging Ongeschonden Behoud Westzijderveld (OBW) en in de categorie individuele vrijwilligers: Fred Roovers, Rob Koeman, Rolf Surink en Rita Melk. Alle genomineerden ontvingen een oorkonde, de winnende Stichting Kalverpolder een cheque van € 3.500 en Bernard Ebbelaar een schilderijtje van het Zaanse landschap, voor deze gelegenheid geschilderd door de Zaanse kunstenares Stella Burgraaf.


De prijsuitreiking was een mooie afsluiting van de Zaanse Natuurmarkt, georganiseerd door de jubilerende Vereniging Ongeschonden Behoud Westzijderveld (OBW) en stichting Kalverpolder. Wethouder Wessel Breunesse hield tenslotte de slotspeech. De Bredenhofstichting heeft in materiele en organisatorische zin de jubilerende clubs bij de organisatie gesteund.


Er zijn inmiddels meerdere stemmen opgegaan om de geslaagde Zaanse Natuurmarkt in de toekomst te herhalen.

Foto’s: Fred Eerenberg en Joop Stokkink