Polder zo goed mogelijk als agrarisch gebied in stand houden
Buiten het broedseizoen en de vakantieperiode verricht een grote groep vrijwilligers werkzaamheden in de polder om de kwaliteit van de natuur minimaal te handhaven en zo mogelijk de biodiversiteit te verhogen. Het bestuur doet alles wat in het vermogen ligt om de polder zo goed mogelijk als agrarisch gebied in stand te houden en geen nieuwe bouwwerken of andere voorzieningen (zoals paden) toe te laten. De polder is weidevogelbroedgebied, daarom zijn er restricties voor het betreden van de polder gedurende de broedtijd van de vogels. Maar ook buiten het broedseizoen is deze polder een ideale verblijfplaats voor verschillende soorten in de andere seizoenen.Via de weg van de stille diplomatie heeft de Stichting in 2020 een belangrijk doel bereikt: het voorkomen van de aanleg van een recreatief fietspad langs de Haansloot in de polder. Een mooi bijproduct van dit vruchtbare overleg met de Gemeente Zaanstad is dat de Stichting 'on speaking terms' is met de gemeente en dat daar begrip is ontstaan voor het unieke karakter van onze polder.
Voor de donateurs van de Stichting houdt het bestuur jaarlijks een bijeenkomst, waarbij verantwoording wordt afgelegd over het gevoerde beleid en de financiën. Daarnaast vindt er een lezing plaats, waarbij de bijzondere aspecten van de biodiversiteit in het poldergebied in het algemeen en in de Krommenieër Woudpolder in het bijzonder worden behandeld.
Doelstelling
De Krommenieër Woudpolder is sinds 1948 een samenvoeging van een aantal polders en is één van de laatste stukje veenweidegebied dat (bijna ongeschonden) is overgebleven in het gebied van de vroegere gemeente Krommenie/Krommeniedijk. Na herverkaveling behoort een deel achter Krommeniedijk tot de gemeente Zaanstad.De Stichting heeft ten doel het beschermen van de natuur en het culturele erfgoed van de Krommenieër Woudpolder en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.